02 червня, 2017

Прийшла до нас Зелена Трійця


Як і в інші роки, Великдень і Трійця в 2017 році пов'язані між собою. Трійця напряму залежить від дати святкування Великодня, і тому не має фіксованого числа. Вона відзначається на 50-й день після Воскресіння Христового. Саме тому цей світлий день має ще назву святої П'ятидесятниці.
Оскільки Великдень ми відзначали 16 квітня, тому Трійця цього року припадає на 4 червня.
Вважається, що в цей день, як і передбачав Господь, відбулося зішестя Святого Духа на апостолів, коли всі вони перебували в одній світлиці в Єрусалимі. Святий Дух, що з'явився у вигляді вогненних язиків, наділив їх осяянням і благодаттю, дав можливість знати мови, яких вони досі не знали, і проповідувати Слово Боже цими мовами у всіх країнах світу. Крім того, вогонь символізував силу спалювання людських гріхів, очищення та зігрівання душ.
Саме Трійця вважається днем народження Святої церкви на землі, оскільки Святий Дух наділив апостолів особливою силою, щоб вони могли проповідувати Євангелія у всьому світі і донести до кожного звістку про Ісуса, як про Спасителя всього людства.
У день Святої Трійці православні християни прикрашають свої оселі і храми травою, квітами, зеленими гілками. Цей звичай символізує те, що від Божої благодаті так само розквітають і людські душі плодами чеснот.

 
Вітаємо з прийдешнім святом і запрошуємо до наукового абонементу переглянути книжкову виставку "Прийшла до нас Зелена Трійця".

Немає коментарів:

Дописати коментар