26 липня, 2013

День системного адміністратора

 
 
Професія системного адміністратора в сучасному світі просто незамінна. Вже неможливо уявити собі зараз як би ми жили без наших шановних сисадмінів, адже на них покладено одне з найбільш відповідальних завдань - забезпечення надійної інформаційної взаємодії між нами. Робота великих і малих корпоративних мереж, глобальної мережі Інтернет, величезна кількість локальних систем і програмних комплексів, що включають в себе не тільки поштові системи або сервери баз даних, а також багато іншого - все це налагоджено і функціонує завдяки фахівцям цієї унікальної професії, яка об’єднала в собі висококваліфікованих і глибоко не байдужих до технічних тонкощів людей.
Своє професійне свято системні адміністратори відзначають в останню п’ятницю липня. Ця традиція зародилася починаючи з 1999 року. Тоді один з американських системних адміністраторів з Чикаго на ім’я Тед Кекатос виступив з ініціативою на підтримку нового професійного свята, яке би об’єднало фахівців цієї, вже славної професії. І 28-го липня того року це свято, під назвою «System Administrator Appreciation Day», було вперше відзначене в США. В силу надзвичайної актуальності й затребуваності професії системного адміністратора по всьому світу, свято День сисадміна швидко набуло широкого поширення і вийшло на міжнародну арену.
Парадоксально, але факт - про системного адміністратора багато з нас згадують не тоді, коли все працює добре, а тільки тоді, коли в наших системах щось не так. Зауважимо, що робота переважної більшості служб системних адміністраторів організована в цілодобовому режимі сім днів на тиждень і буває, що ми звертаємося до них, як до лікарів швидкої допомоги, адже тільки вони в змозі швидко визначити точний діагноз і провести ефективну терапію будь якому технічному збою. 
 
У День системного адміністратора ми вітаємо наш Відділ Інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення  і бажаємо їм трохи менше клопоту, побільше приємних турбот, веселих вихідних і доброго настрою! 
Ми цінуємо Вас! Ми пам’ятаємо про Вас! Зі святом!

2 коментарі:

  1. Анонім26/7/13 14:07

    Хочемо виразити подяку блогеру бібліотеки ПНПУ за яскраві, цікаві, змістовні та різноманітні інформативні повідомлення про життя та роботу бібліотеки. Завжди із нетерпінням чекаємо нової інформації...

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую, приємно що є такі читачі для яких хочеться творити :-)!

      Видалити